Fridzon presudio Bambergu, Teodosić ponovo blistao

Nova pobjeda Moskovljana

Fridzon presudio Bambergu, Teodosić ponovo blistao

Uzbuđenja nije manjakalo večeras u Euroligi. Nakon što je Fener u neizvjesnom finišu savladao Real, drama je viđena i u Bambergu gdje je istoimena ekipa bila na korak od produžetka protiv CSKA Moskve.

Domaćin je ne nekoliko sekundi do kraja meča došao do izjednačenja (88:88), da bi pobjedu gostima donio Vitali Frizdon u posljednjem napadu (90:88).

Ponovo je blistao srbijanski reprezentatavica Miloš Teodosić sa 31 poenom (7 trojki) i osam asistencija. Uz njega istakao se i Andrej Voroncevič sa 15 poena. 

Kod Bamberga izdvojio se Nicolo Melli sa 26 koševa.

Moskovljani su i dalje na čelu tabele sa omjerom 9-1. Njemački tim je ostao na samo dvije pobjede u 10 odigranih susreta.

Veliki trijumf večeras je ostvario i Anadolu Efes na gostovanju kod Maccabija (86:77).

Efes je slavio zahvaljujući odličnoj igri u posljednjoj četvrtini (23:14), a do pete pobjede u elitnom takmičenju tim iz Istanbula vodio je Derick Brown sa 22 poena i 12 skokova. Odlično izdanje imao je i Tyler Honeycutt. On je domaćinu ubacio 21 poen i tome dodao osam uhvaćenih lopti i pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Maik Zirbes i Devin Smith sa po 13 koševa bili su najefikasniji kod Maccabija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije