Fuenlabrada savladala Bilbao, Valencia bolja od Betisa

Endesa liga, 1. kolo

Fuenlabrada savladala Bilbao, Valencia bolja od Betisa

D. Rakanović

Proteklog vikenda igrane su utakmice prvog kola Endesa lige. U derbiju je Barcelona savladala Baskoniju rezultatom 87:82. 

Thomas Huertel je predvodio Blaugranu do pobjede sa 23 poena i devet asistencija. Vezenkov je ubacio 19 poena, dok su Ribas i Hanga postigli po 11. 

U redovima Baskonije Marcelinho Huerta ubacio je 19 poena i imao pet skokova i pest asistencija, dok je  Janis Tima postigao 15 poena. 

Valencia je savladala na gostovanju ekipu Betisa sa 90:80. 

Fantastičnu partiju u redovima pobjedničke ekipe pružio je Erick Green koji je meć završio sa 27 poena. Pratili su ga i Sastre sa 13, Van Rosson sa 12 i Dubljević sa 11 poena. 

Unicaja je porazila Murciju rezultatom 74:64. Jeff Brooks je predvodio svoju ekipu do pobjede sa 15 poena. Srbijanski bek Nemanja Nedović pratio ga je sa 12 poena i pet asistencija, dok je Sasu Salin utakmicu završio sa 11 poena. 

Fuenlabrada je na domaćem terenu lagano savladala Bilbao rezultatom 82:68. 

Imala je Fuenlabrada dvocifrenu prednost već nakon prvog period koju su rutinski sačuvali do kraja utakmice. Bh. košarkaš Emir Sulejmanović nije bio u protokolu za ovu utakmicu. U redovima Fuenlabrade istakao se Eyenga sa 16 poena. Marko Popović i O'Leary postigli su po 11, dok je Luka Rupnik dodao 10 poena. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod gostiju istakli su se Redivo sa 12 poena i Dejan Todorović sa 10 poena. 

Gran Canaria je bila bolja od Gipuzkoa Basketa sa 84:76. Ekipu sa Kanara predvodio je Albert Oliver sa 17 poena, dok je Marcus Eriksson dodao 10. U poraženoj ekipi istakao se Norel Henk sa 24 poena, dok je Daniel Clark postigao 11 poena.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi