Galata nakon dva produžetka slavila nad Zvezdom

Fantastična utakmica u Istanbulu

Galata nakon dva produžetka slavila nad Zvezdom

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su u Abdi Ipekci Areni u Istanbulu domaći Galatasaray i beogradska Crvena Zvezda. Nakon velike drame slavili su domaći i to nakon dva produžetka rezultatom 110:103.

Galatasaray je bolje otvorio susret i u prvoj četvrtini stekao respektabilnih šest poena, da bi Zvezda do kraja poluvremena uspjela prednost spustiti na pet poena razlike.

Treća četvrtina donosi fantastičnu igru Zvezde koja tu dionicu dobija sa 23:9 i tako dolazi u veliku prednost uoči posljednje četvrtine. Zoran Erceg je u više navrata dovodio Zvezdu do ludila i Galatasaray je uspio preuzeti prednost nekoliko minuta prije kraja utakmice. Ipak, gostima je vodstvo vratio sjajni Nikola Kalinić koji je vezao dvije trojke u ključnim trenucima i tako svoj tim doveo na prag plasmana u drugi krug.

Za nevjerovatan završetak regularnog dijela ove sjajne utakmice pobrinuo se briljantni Erceg koji je trojkom sa centra igrališta u posljednim sekundama svom timu donio produžetak. 

U produžetku su se obje ekipe raspucale i gledaoci su mogli uživati u košarci na vrhunskom nivou. Najbolji pojedinac je bio Carlos Arroyo koji je bio posebno inspirisan u produžecima. Zvezda je imala napad za pobjedu pri isteku prvog produžetka, ali je vrijeme isteklo.

Drugi produžetak donosi konačni odgovor na pitanje pobjednika ovog susreta. Arroyo je briljirao i u konačnici presudio gostima iz Beograda koji su u više navrata bili pred pobjedom. Konačni rezultat glasio je 110:103.

Najefikasniji igrač Galatasaraya bio je Zoran Erceg sa 32 poena dok je Arroyo dodao 26. U redovima Crvene Zvezde briljirao je Luka Mitrović sa trideset poena. Boban Marjanović je ubacio 23, a Kalinić 21 poen.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, grupa D:

Galatasaray - Crvena Zvezda 110:103 (22:16,23:24,9:23,28:19,28:21)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.