Galata pala u Areni, Zvezda na krilima Marjanovića

Euroliga

Galata pala u Areni, Zvezda na krilima Marjanovića

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su u Kombank areni Galatasaray sa 76:68 u prvom kolu nove sezone Eurolige.

Gosti su u prepunoj Areni krenuli bez straha, Pocius i Erceg su ubacili trojke, ali je Zvezda sjajnom igrom okrenula te je vodila 13:6. Slijedi 11:2 serija Turaka, koji su za dva minuta iskoristili slabiju igru domaćih.

Do kraja prve dionice Galata je zadržala vodstvo (20:17). Zvezda je početkom drugog perioda zaigrala odlično, pa je u 13. minuti stigao novi preokret - 25:20. Jaka Blažič i Boban Marjanović su vodili Zvezdu, igrali su iznad svojih mogućnosti večeras.

Zvezda je razbila goste u drugoj dionici (29:10), pa je na poluvremenu vodila sa čak 16 razlike, 46:30. Dominacija beogradske momčadi nastavljena je i u trećoj dionici. Gosti iz Istanbula su samo jednom spustili zaostatak na jednocifren broj (52:43), a crveno-bijeli su na kraju treće imali plus 15 (63:48) uz trojku Marcusa Williamsa uz zvuk sirene. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nisu domaći popuštali ni u zadnjoj četvrtini, pa je Zvezda na kraju slavila iako je Galata uspjela bar malo da spusti visoku prednost Zvezde. 

Marjanović je ubacio 22 poena uz 10 skokova, Williams je ubacio 15 uz sedam asistencija i četiri skoka, Blažič je dodao 12. Na drugoj strani Zoran Erceg 17 poena uz osam skokova, dok je još jedino dvocifren bio Pietro Aradori sa 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.