Galata razbila Zvezdu u Pioniru

Galata razbila Zvezdu u Pioniru

M. Šljivak

Košarkaši Galatasaraya savladali su ekipu Crvene zvezde Beograd u Pioniru rezultatom 91:74 u susretu 2. kola Eurocupa.

Galata je odmah dala do znanja Zvezdi da je trenutno bolji tim. Poveli su od samog početka susreta, a nakon prve dionice su imali četiri razlike 22:18. I u drugoj četvrtini Galata bolja. Ovaj period su dobili 27:24, te se na odmor otišlo sa sedam razlike za Galatu 49:42.

Slična igra viđena je i u trećoj dionici. Galatasaray je konstantno vodio, a i nakon trećeg perioda prednost se povećala. U posljednju dionicu turski tim je ušao sa 11 poena prednosti 71:60.

Imali su gosti u posljednjih deset minuta i preko 20 poena prednosti, a na kraju su slavili pobjedu od 17 poena razlike.

Šest gostujućih košarkaša je bilo dvocifreno u ovom susretu, a najefikasniji je bio Jamont Gordon sa 22 poena. Kod Zvezde Igor Rakočevićš je ubacio 16 poena, a potencijalni reprezentativac BiH Boris Savović je imao devet poena i devet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.