Galata srušila Barcu, Teodosić nezaustavljiv za Baskoniju

Euroliga, 9. kolo

Galata srušila Barcu, Teodosić nezaustavljiv za Baskoniju

Košarkaši Galatasarayja slavili su danas protiv Barcelone sa 78:64 u okviru 9. kola košarkaške Eurolige.

Prvo poluvrijeme ove utakmice proteklo je u izjednačenoj košarci, a Galata je na poluvremenu imala prednost od 39:35. Nastavak meča donio je bolju igru domaćih koji su meč prelomili u trećoj dionici koju su riješili u svoju korist sa 22:13 i bilo je jasno da će se Barca teško vratiti. Konačan rezultat glasio je 78:64.

Galatu su do pobjede vodili Schilb i Guler sa po 18 poena, dok je kod Barce Tyrese Rice ubacio 22 poena.

U drugom meču koji je igran u istom terminu CSKA je u Moskvi bila bolja od Baskonije sa 112:84. Do pobjede ih je vodio nezaustavljivi Miloš Teodosić sa 34 poena, dok je s druge strane Rodrigue Beaubois ubacio 19 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi