Galatasaray osvojio Eurokup
Foto: EPA

Turci slave prvi trofej Eurokupa

Galatasaray osvojio Eurokup

E. Škorić

Košarkaši Galatasarayja osvojili su Eurokup nakon večerašnje pobjede nad Strasbourgom.

Galatasaray je izgubio četiri razlike u Francuskoj, ali je večeras u Istanbuku nadoknadio taj zaostatak, slavio je sa 78:67 i izborio nastup u Euroligi naredne sezone.

Turski klub je dominantno otvorio utakmicu, pa je nakon 10 minuta igre vodio 11 razlike (27:16).

Kompletnu drugu četvrtinu Galata je održava prednost, a na poluvremenu je domaćin vodio 43:35, što je i dalje bilo dovoljno za trofej.

U četvrtoj dionici bilo je i plus 13 za Galatu, ali u jednom trenutku Francuzi dolaze na minus šest i prijete Galatasarayju, no ipak je turski tim stigao do pobjede koja mu je donijela slavlje.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Lasme je sa 16 poena i 10 skokova najzaslužniji za pobjedu Galatasarayja. McCollum je također dodao 16 poena, dok je Guler dodao 14. Na drugoj strani Collins je ubacio 16, a Campbell 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi