Galatasaray pokorio Beograd i slavio pred 20 hiljada ljudi

Zvezda pala u Areni

Galatasaray pokorio Beograd i slavio pred 20 hiljada ljudi

Galatasaray nije podlegao pritisku. Dvadesetak hiljada domaćih navijača dočekalo je turski tim zvižducima na šta su im ovi odgovorili na terenu. Gosti su na početku odali počast ubijenom navijaču Crvene zvezde kojem su popularne Delije poklonile fenomenalku koreografiju, a zatim zaboravili na sve i slavili sa 74:65.

Prvo poluvrijeme proteklo je u egalu gdje su se dva tima smjenjivala u vodstvu. Galatasaray je vodio nakon prve četvrtine (21:19), ali je Zvezda imala prednost na poluvremenu a bilo je 35:33.

Galatasaray mnogo bolje ulazi u drugo poluvrijeme kada i rješava pitanje pobjednika u ovom duelu. Predvođeni Arroyom, gosti su se polako ali sigurno približavali pobjedi u Beogradu. Crvena zvezda pružila je vjerovatno svoju najlošiju domaću partiju u Euroligi ove sezone. 

Galatasaray je na kraju slavio rezultatom 74:65, a domaćim nije pomogao ni sjajno raspoloženi Boban Marjanović. MVP prvog dijela sezone u Euroligi ubacio je 18 poena, ali nije mogao sam. Sa druge strane već pomenuti Carlos Arroyo je ubacio 11 poena, a jedan poen više je dodao Vladimir Micov.

Nakon odličnih partija u grupi gdje je završila kao drugoplasirani tim, Zvezda igra neprepoznatljivo u TOP 16 fazi. Beogradski tim je na posljednjem mjestu sa samo jednom ostvarenom pobjedom iz tri susreta. Galatasaray sa druge strane ima omjer od dvije pobjede i jednog poraza.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, grupa E:

Crvena zvezda - Galatasaray 65:74

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.