Gallinari novi član LA Clippersa

Došao iz Denvera

Gallinari novi član LA Clippersa

E. Škorić

Los Angeles Clippersi su objavili kako je Danilo Gallinari njihovo novo pojačanje.

Gallinari je zvanično novi član Clippersa, koji su za italijanskog košarkaša Denveru ustupili prava na Jam Crawforda i Diamonda Stonea.

Italijanski košarkaš je u prosjelu ubacivao prošle sezone u Denveru 18.2 poena uz 5.2 skokova i 2.1 asistencija na 63 meča u kojima je bio starter. iza ovog košarkaša je osmogodišnja karijera, a igrao je prije Denvera za New York Knickse.

Clippersi su ostali bez Chrisa Paula i JJ Reddicka, a izvjestan je i odlazak Blakea Griffina, pa Gallinari dođe navijačima kao neka vrsta utjehe, no i dalje je to nedovoljno dobar tim za borbu za play-off na Zapadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi