Gasol: Dončić je fenomenalan, biće ozbiljan NBA igrač

Najbolji španski košarkaš o mladom Slovencu

Gasol: Dončić je fenomenalan, biće ozbiljan NBA igrač

D. Rakanović

Najbolji španski košarkaš Pau Gasol imao je samo riječi hvale o tinejdžeru iz Slovenije Luki Dončiću koji pruža sjajne partije na Eurobasketu. 

Gasol je u razgovoru za špansku Marcu nahvalio 18-godišnjeg Slovenca, i to na dan polufinalne utakmice Evropskog prvenstva između Španije i Slovenije.  

"Luka Dončić je fenomenalan. Posjeduje ogroman talenat i jedan je od ključnih faktora zašto je Slovenija u polufinalu. Jednog dana biće ozbiljan NBA igrač, ima sve predispozicije", rekao je Gasol za Marcu. 

Dončić je jedan od najzaslužnijih igrača za pobjedu Slovenije u četvrtfinalu protiv Latvije.  Meč je završio sa 27 poena i devet skokova. U dosadašnjem toku Eurobasketa prosječno postiže 15,7 poena, 7,7 skokova i 3,1 asistenciju.

Meč između Španije i Slovenije igra se od 20:30 sati, a u drugom polufinalu u petak u isto vrijeme će snage odmjeriti Rusija i Srbija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi