Gasol najbolji bloker u istoriji Olimpijskih igara

Novo dostignuće Španca

Gasol najbolji bloker u istoriji Olimpijskih igara

Španski reprezentativac Pau Gasol tokom Olimpijade u Riju dospio je na treće mjesto vječne liste strijelaca, a nakon četvrtfinalne utakmice sa Francuskom postao je i najbolji bloker, te drugi skakač u istoriji Olimpijskih igara.

Iskusni centar je sinoć u duelu sa Francuskom imao skroman košgeterski učinak i meč je završio sa pet poena, ali je tome dodao osam skokova i tri blokade.

Gasol na svom kontu ima ukupno 45 blokada i nalazi se ispred Hrvata Stojka Vrankovića (44), Rusa Andreia Kirilenka (35) i Litvanca Arvydasa Sabonisa (34).

Kada su uhvaćene lopte u pitanju, Španac je na drugom mjestu prestigao Italijana Dinu Meneghina (214). Na prvom mjestu i dalje je Arvydas Sabonis sa 259 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi