Gasol o SP 2019.: Uvijek sa otvoren za Španiju

Gasol o SP 2019.: Uvijek sa otvoren za Španiju

D. Rakanović

Centar Španije Pau Gasol bio je zadovoljan nakon pobjede nad Rusijom (93:85) i osvajanja bronzane medalje na Eurobasketu. 

"Imali smo prilično dobar turnir uprkos tome što su nas zadesili brojni problemi sa povredama. Naš trud je bio za svaku pohvalu i mislim da kada daš sve od sebe i završiš sa medaljom oko vrata, moraš da budeš sretan. Nije bilo lako, ali obavili smo posao, ponosan sam na svoj tim što smo se držali zajedno“, rekao je Gasol. 

Pau je meč završio sa 26 poena, 10 skokova i 3 asistencije.

Nakon što je Juan Carlos Navarro nedavno objavio da se oprašta od reprezentacije, mnogi se pitaju da li će isto postupiti i Gasol.

“Narednog ljeta nema ništa, sada je FIBA ovim kvalifikacijama učinila da najbolji igrači ne mogu da učestvuju, što je prilično kontroverzna odluka. Vidjećemo, 2019. godina je daleko, ali otvoren sam uvijek za ono što volim, a volim košarku, volim da igram za reprezentaciju i volim da pobjeđujem“, rekao je Gasol.

Bronza u Turskoj je deseto odličje na velikim takmičenjima sa nacionalnim timom. A po broju medalja na Evropskim prvenstvima dostigao je dvije kultne figure evropske košarke, Krešimira Ćosića i Sergeya Belova koji su osvojili po sedam medalja na prvenstvima Evrope. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi