Gasol prelazi u San Antonio?

Španski centar na raskrsnici

Gasol prelazi u San Antonio?

Pau Gasol već 15 godina sa dosta uspjeha nastupa u NBA ligi. 

Španski centar karijeru preko bare započeo je u ekipi Memphisa, potom je nosio dres Los Angeles Lakersa, sa kojima je dva puta osvajao šampionski prsten, a trenutno je član sastava Chicago Bullsa.

Iako se nalazi u poznim košarkaškim godinama (35), Gasol je tokom ove sezone pružao dosta dobre partije, te je regularni dio prvenstva okončao sa prosjekom od 16.5 poena, 11 skokova i dvije blokade. I pored toga njegov tim poslije dugog niza godina nije uspio da izbori plasman u play-off.

Španac će gotovo izvjesno iskoristiti opciju u ugovoru i postati slobodan igrač, što otvara mogućnost prelaska u drugi tim. Kako sam kaže, postoji nekoliko opcija, ali za sada ništa konkretno.

"Previše je rano da bilo šta govorim. Mogu samo reći da je San Antonio zanimljiva opcija za mene. Ipak, još nismo donijeli konačnu odluku. Takođe, još uvijek se ne zna da li će se Tim Duncan penzionisati, a govorimo o igraču koga veoma poštujem", rekao je Gasol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi