"Gasol se suočio sa nemirnim ljudskim zidom od 130 kg"

Marca o Nurkiću:

"Gasol se suočio sa nemirnim ljudskim zidom od 130 kg"

Najtalentovaniji bh. košarkaš Jusuf Nurkić od skromnih par poena počeo je koračati ka poenterskom dvocifrenom učinku, a osim toga mladi centar Denver Nuggetsa odlično odrađuje posao u odbrani.

Protekle noći Nurkić je ponovo briljirao. Ubacio je 11 poena, zabilježio 10 skokova, kojima je kompletirao novi double-double, ali imao i pet blokada.

Sjajnu igru Nurkića u odbrani, bez ijedne lične greške, na svojoj koži je osjetio španski centar u redovima Memphis Grizzliesa, Marca Gasola. Bosanskohercegovački košarkaš, koji je ovoga ljeta U20 reprezentaciju BiH sa svojim kolegama uveo u evropsku A diviziju, je u dva navrata izblokirao Španca.

Mlađem Gasolu nije bilo svejedno, pa se desio i manji verbalni obračun, koji je po okončanju utakmice "izglađen", ali su oba košarkaša zaradila po tehničku.

Odlična partija Nurkića i duel sa Gasolom nije prošao nezapaženo ni u Španiji, a ugledna Marca je na svom web portalu napisala "Gasol se suočio sa nemirnim ljudskim zidom od 130 kg" opisujući tako duel sa Nurkićem.

Znaju Španci šta je košarka i kvalitet, njima se ne može nešto "prodati", osim popularni Juka po koju "bananu" njihovim najboljim košarkašima!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti