Gasolu će pripasti španski Nobel
Gasol zaslužio vrijedno priznanje

Za osvajanje NBA prstena

Gasolu će pripasti španski Nobel

Centar Španije i LA Lakersa, jedan od najzaslužnijih za naslov prvaka NBA lige, Pau Gasol, biće dobitnik vrijednog priznanja.

Riječ je o nagradi princa Asturije (Principe de Asturias) koja je svojevrsni španski Nobel, a dodjeljuje najuspješnijim pojedincima i kolektivima u društvu.

Njegovu kandidaturu za ovo laskavo priznanje je Organizacionom odboru najavio predsjednik košarkaškog saveza Španije Jose Luis Saez, a razlog je osvojeni prsten NBA prvaka, što do sada nije za rukom pošlo niti jednom Špancu.

Ovogodišnja dodjela nagrada održaće se u oktobru, a isto priznanje je španska košarkaška reprezentacija kao kolektiv dobila 2006. godine kada je u Japanu postala prvak svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije