Gdje će plućna embolija na Hercegovca?

Teletović se vratio nakon duge pauze

Gdje će plućna embolija na Hercegovca?

Možda se na parketi nije vratio u velikom stilu onako kako su to očekivali i priželjkivali mnogi fanovi Mirze Teletovića, kapitena košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i člana Brooklyn Netsa. 

Nije Mirza pogodio šest trica iz isto toliko pokušaja, nije ostvario ni double-double, nije ubacivao s parkinga onako kako samo on zna, ali se na sreću i opšte zadovoljstvo velikog broja Bosanaca i Hercegovaca vratio na košarkaške parkete nakon nimalo bezazlenih zdravstvenih problema. Čak šta više brzina povratka na terene najboljeg bh. košarkaša pobijedila je i one najoptimističnije prognoze. 

Popularni MT33 vratio se protekle noći na najveću svjetsku košarkašku pozornicu. Možda je poraz njegovih Mrežica na gostovanju kod Atlanta Hawksa donekle pokvario Mirzin povratak, ali najbitnije za sve, a pogotovo za rođenog Jablaničanina, jeste sami povratak na parket.

U noći sa srijede na četvrtak Teletović je odigrao skoro četiri minute, "podigao" je dva šuta, oba promašio. Ništa strašno, promašivao je i puno više, lijepo je bilo gledati ga čak i dok promašuje, a znati da će Bosna i Hercegovina na narednom Eurobasketu moći računati na svog najboljeg košarkaša.

Bilo je i onih koji su se možda i potajno nadali da će Mirza ponoviti jednu od svojih sjajnih partija kada je sa 16 poena Hawksima "odrezao" krila. Taj scenarij ovoga puta nismo gledali, ali postalo je jasno da su šanse plućne embolije da savlada Hercegovca jednake kao i medvjedu da preživi napad na stanovnika južnijeg dijela naše domovine.

Za kraj se vrijedi prisjetiti pomenute partije i sjajnog izdanje Mirze protiv Hawksa i nadati se njenoj repeticiji u ovoj play-off seriji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.