Generalni menadžer Rocketsa: NBA je trka u naoružanju
Foto: EPA

Morey o trejdu Chrisa Paula

Generalni menadžer Rocketsa: NBA je trka u naoružanju

Generalni menadžer Houston Rocketsa Daryl Morey smatra da je NBA liga postala "utrka u naoružanju". Daryl je ovu svoju opasku iznio nakon što je njegov Houston u trejdu sa Clippersima došao do nove akvizicije u vidu Chrisa Paula.

"U NBA-u trenutno traje utrka u naoružanju. Ili ste u utrci ili ste na marginama. Sada kada imamo Jamesa Hardena i Chrisa Paula u najboljim godina, imamo realne šanse da se nadmećemo sa najboljim ekipama", istakao je Morey.

Rocketsi su, inače, u zamjenu za Chrisa Paula put Los Angelsa poslali Patricka Beverleyja, Loua Williamsa, Sama Dekkera, Montrezla Harrella, Darruna Hillarda, DeAndrea Ligginsa, Kylea Wiltjera, te pick prve runde narednog NBA drafta.

"Nevjerovatna količina emocija. Ne znam šta bih rekao. Puno ljubavi i suza. Osjećam se blagoslovenim i zahvalan sam za mogućnost koja mi je pružena da igram košarku, ovo je dio košarke za koji vas niko ne može pripremiti", napisao je nakon trejda na svom Twitteru sjajni Paul.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi