George nezaustavljiv, domaće pobjede Atlante i Memphisa

NBA liga

George nezaustavljiv, domaće pobjede Atlante i Memphisa

E. Škorić

U noći sa utorka na srijedu odigrano je šest utakmica u NBA ligi.

Golden State Warriorsi ispisali su historiju sa 16 vezanih pobjeda nakon što su pobijedili Los Angeles Lakerse uvjerljivo, rezultatom 111:77.

Indiana Pacersi igraju sve bolje, a predvodi ih Paul George, čovjek koji je propustio prošlu sezonu zbog povrede, ali se vratio još jači. I igranje na četvorci mu baš odgovara. Noćs je u 123:106 gostujućoj pobjedi u Washingtonu ubacio 40 poena uz osam skokova i četiri asistencije. Njegov suigrač Miles dodao je 32 poena. U timu Wizardsa Neal je ubacio 23 poena.

Atlanta Hawksi su lako na svom parketu savladali Boston Celticse. Bilo je 121:97, a najefikasniji kod domaćih billi su Milsap sa 25 poenai  devet skokova, te Teague sa 16 poena. Bradley je na suprotnoj strani ubacio 25 poena.

Memphis konstano igra dobro pred svojim navijačima, a večeras je sa 110:96 bio bolji od Dallas Mavericksa. Conley je ubacio 21 poen, Green 19, a Barea kod Mavsa 16 poena. Grizzliesi su na omjeru 8-7, Maavsi imaju 9-6.

Tim našeg Jusufa Nurkića, Denver Nuggets, poražen je od Los Angeles Clippersa sa 111:94. Griffin i Jordan su ubacili po 18 poena uz 10, odnosno ¸11 skokova kod gostiju, dok je Gallinari imao 20 poena i 18 skokova u timu Nuggetsa, koji su sada već u ozbiljnoj seriji poraza. Nanizali su ih četiri u posljednja četiri dana...

U Portlandu je Chicago savladao Trail Blazerse sa 93:88. Butler je ubacio 22 poena, Lillard kod domaćih 19 poena uz 10 skokova. Busi su sa omjeru 9-4.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.