Ginobili i Spursi dogovaraju detalje novog ugovora
Foto: EPA

Manu ostaje u Mamuzama i naredne sezone

Ginobili i Spursi dogovaraju detalje novog ugovora

Američki mediji su nešto ranije izvijestili da je legendarni bek San Antonio Spursa odlučio nastaviti svoju NBA karijeru, a sada se čini da bi uskoro mogla uslijediti i službena potvrda ovakvih navoda.

Naime, ugledni američki novinar Adrian Wojnarowski je na svom Twitteru objavio da Spursi i Ginobili upravo rade na detaljima njegovog novog ugovora, te da će on odigrati i svoju 16. NBA sezonu.

Iskusni Ginobili je u protekloj sezoni prosječno postizao 7.5 poena po utakmici, uz odličnih 39% uspješnosti za tri poena. Njegov povratak na NBA parkete je zanimljiv i zbog činjenice da se činilo da je spreman okončati svoju karijeru nakon "metle" njegovih Spurs u finalu Zapada protiv Warriorsa.

Podsjetimo, tokom četvrte utakmice te serije publika je čak, ovacijama, pozdravila svog miljenika kada je napuštao parket, vjerovatno vjerujući da je to zadnji put da će ga vidjeti u dresu Spursa. Ipak, čini se da će legendarni Manu još barem jednu sezonu uveseljavati sve ljubitelje NBA košarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi