Ginobili: Izgubili smo najboljeg igrača
Foto: EPA

Manu Ginobili smatra da nije moglo biti puno gore za Spurse

Ginobili: Izgubili smo najboljeg igrača

Warriorsi su nakon velikog preokreta savladali San Antonio Spurse rezultatom 113:111 u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije, a bitan detalj u ovom susretu bila je i povreda najboljeg igrača Spursa Kawhija Leonarda.

Leonard se povrijedio nakon što je doskočio na nogu Zaze Pachulije i tom prilikom iskrenuo skočni zglob. On je zbog ove povrede morao napustiti igru početkom drugog poluvremena, a upravo tada i počinje velika serija Golden Statea nakon koje uspijevaju i slaviti. 

Poslije utakmice, svoje viđenje svega što se dešavalo dao je i iskusni košarkaš San Antonija Manu Ginobili.

"Povreda Kawhija je bila velika stvar. Kawhi nam treba da kreira, da postiže poene. Ovo znači puno za ekipu, a išlo nam je veoma dobro. Kada se on povrijedio Warriorsi su počeli hvatati priključak, počeli su se dobro osjećati, povećali su pritisak, tada smo se počeli mučiti zato što nismo imali čovjeka za kojeg inače pravimo akcije", izjavio je Ginobili.

"Igrali smo sjajnu utakmicu u prvom poluvremenu. Onda su se oni vratili. Nadigrali su nas, bili su agresviniji. Pogodili su više šuteva. A kao da nije bilo dovoljno loše, izgubili smo i našeg najboljeg igrača koji se već mučio sa povredom zgloba. Tako da je teško vidjeti nešto pozitivno večeras, iako smo u jednom momentu vodili sa više od 20 poena razlike. Veoma loš ishod utakmice", dodao je na kraju Manu Ginobili.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi