Ginobili: Osjećam da mogu još igrati

Legendarni Argentinac donijeće odluku u narednom periodu

Ginobili: Osjećam da mogu još igrati

D. Rakanović

Golden State Warriorsi sinoć su pomeli San Antonio Spurse u finalu Zapadne konferencije, ali daleko aktuelnije pitanje noćas bilo je da li je legendarni Argentinac Manu Ginobili odigrao posljednju utakmicu u karijeri. 

Ginobili je sinoć počeo utakmicu u prvoj petorci, a za 32 minuta u igri postigao je 15 poena i imao sedam asistencija. 

Mnogi su ovaj potez trenera Gregga Popovicha, kao i skandiranje navijača po zadnjem izlasku iz igre Manua, okarakterisali su kao kraj karijere. 

Međutim, sam Ginobili je rekao da će odluku nastavlja li karijeru donijeti za tri do četiri sedmice. 

“Osjećam da još mogu igrati, ali to neće biti uteg u odluci. Već to kako ću se osjećati i želim li opet prolaziti kroz sve”, rekao je Ginobili za ESPN.

Legendarni Argentinac će 28. jula napuniti 40 godina. I pored toga je bio jedan od najboljih igrača Spursa u seriji protiv Warriorsa.

“Izgledalo je kao da su htjeli da zaključim karijeru, kao da su mi odali počast u ponedjeljak. A ja sam sve bliže i bliže, to nije tajna jer postaje sve teže. Ali za tri-četiri sedmice razgovaraću sa svojom ženom i odlučiti", rekao je Manu i dodao: 

“Što god odlučim biću sretan. Moram birati između dvije prekrasne, uistinu prekrasne opcije. Jedna je nastaviti igrati u ovim godinama, uživati u svakom danu sa sportom koji volim, a druga je biti kod kuće, biti otac, putovati više s obitelji. Stoga ne mogu biti tužan jer bit će sjajno u svakom slučaju.”

Popovich je nakon utakmice rekao da je jednostavno morao staviti u petorku Manua.

“Nisam htio propustiti tu priliku za svu njegovu nesebičnost bez obzira je li mu bila posljednja ili ne”, rekao je Popovich nakon utakmice. 

Tokom play-offa Ginobili je za Spurse odigrao 16 utakmica. Na terenu je prosječno provodio 17.8 minuta, a postizao je 6.6 poena, uz po 2.4 skokova i asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi