Glavne zvijezde Portlanda: Šokirani smo, ovo je sr...!

Lillard i McCollum o odlasku Plumleeja

Glavne zvijezde Portlanda: Šokirani smo, ovo je sr...!

M. Šljivak

Glavne zvijezde Portland Trail Blazera Damien Lillard i CJ McCollum šokirani su odlukom tima da napravi razmjenu i uzme od Denvera Jusufa Nurkića za Masona Plumleeja.

Očigledno je Plumlee bio veoma omiljen među ovim dvojcem i oni su naprosto šokirani činjenicom da ovaj centar neće više igrati u istom dresu s njima.

"Iznenadio sam se. Mislio sam da mogu svi otići, osim njega, jer on je mnogo značio našem timu. Radio je dosta dobre stvari na parketu. Bio je jako dobar u skokovima, organizaciji, trčanu. Izuzetno je dobar atleta i donosio je dosta dobrih stvari timu i bio je veoma odan. Nedostajaće mi. Teško je kada pomislite da ste u jednom trenutku bitan faktor u timu, a u drugom jednostavno odete. Mislim da ga je tim trebao zadržati. Moramo nastaviti dalje bez njega. Ovo je sranje čovječe, ali događa se", rekao je Lillard.

Također, CJ McCollum je imao samo riječi hvale za Plumleeja.

"Mnogo nam znači. Plumlee je igrač kojeg bi svako želio u svom timu. Nikad se nije žalio, radio je prave stvari i odličan je momak. To što je bio dobar momak, to nam je bilo najbitnije", dodao je McCollum.

Mason Plumlee je član Portlanda postao 2015. godine. Stigao je iz Brooklyn Netsa, a ove sezone je u prosjeku imao 11 poena i osam skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi