Gledajte i uživajte: Curry ne zna promašiti

Gađao 23 od 25

Gledajte i uživajte: Curry ne zna promašiti

E. Škorić

Steph Curry, bek Golden Statea i vlasnik dva NBA prstena, trenutno je najbolji šuter lige, a vrlo vjerovatno i svih vremena.

Curry briljira posljednjih sezona, a svojom šuterskom preciznošću Warriosima je donio dva naslova, a sebi prikačio etiketu najboljeg šutera svih vremena.

Demonstrirao je to i na na svom kampu pred srednjoškolcima, kada je na jednom treningu od 25 šuteva pogodio 23 trojk, tri više nego što je prije dvije godine  ubacio kada je slavio na All-Staru.

Tokom karijere sjajni košarkaš prosječno pogađa skoro 44 posto u šutu za tri i sada je deseti na vječnoj listi NBA lige sa 1917 pogođenih trojki. Najbolji je Ray Allen sa 2972 ubačene trojke.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti