Gobert propušta Eurobasket
Foto: EPA

Veliki udarac za Francuze

Gobert propušta Eurobasket

Selekcija Francuske biće znatno oslabljena na predstojećem Eurobasketu.

Centar Utah Jazza Rudy Gobert otkazao je nastup kako bi u potpunosti sanirao neugodnu povredu koljena.

"Bila je to teška odluka za mene, a donio sam je iz nekoliko razloga. Prvi je povreda koljena zadobijena tokom play-offa. Umoran sam od duge sezone, a i razgovarao sam sa ljudima iz Utah, koji smatraju da ovog ljeta treba dodatno da radim na svom tijelu", rekao je Gobert za "L’Equipe".

Njegov tim dogurao je do polufinala Zapadne konferencije, gdje je zaustavljen od aktuelnog viceprvaka Golden Statea, a Gobert je tokom play-offa prosječno bilježio 11.6 poena i 9.9 skokova.

Eurobasket na programu je od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj. Reprezentacija Francuske smještena je u grupu A, u kojoj se još nalaze Poljska, Grčka, Finska, Island i Slovenija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi