Godrićevih devet poena u porazu Cedevite od Albe

Njemački tim slavio u Zagrebu

Godrićevih devet poena u porazu Cedevite od Albe

Košarkaši Cedevite su nakon senzacionalne pobjede u Tel Avivu, (ne)očekivano na svom parketu poraženi od Albe iz Berlina rezultatom 80:67.

Alba bolje otvara meč i već na početku dolazi do plus pet, ali je Cedevitu do preokreta doveo Nemanja Gordić koji je sjajno otvorio susret. Prva četvrtina okončana je prednošću tima iz Zagreba, a bilo je 25:21.

U drugoj dionici je, može se reći, Alba nagovijestila pobjedu u ovom susretu. Limitirali su domaći tim na samo deset ubačenih poena a pritom ubacili 21. Tako je Alba na odmor otišla sa solidnih plus sedam.

U nastavku utakmice Alba znalački održava prednost stečenu u prvom poluvremenu. Cedevita se u par navrata uspijevala približiti gostima iz Njemačke, ali za potpuni preokret je to bilo premalo. Alba je na kraju slavila rezultatom 80:67.

Najefikasniji u redovima pobjedničkog tima bio je Jamel McLean sa 20 poena, dok je Cedevitu predvodio Roko Leni Ukić sa 15 pogodaka. 

Nemanja Gordić je sjajno ušao u susret ali se u nastavku utakmice "utopio u sivilo" svog tima, te susret završio sa devet ubačenih poena. Gordić je još sakupio četiri ukradene lopte po čemu je prednjačio na utakmici.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, grupa B:

Cedevita - Alba Berlin 67:80

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.