Golden State bolji od Houstona, veliki preokret Washingtona

NBA liga

Golden State bolji od Houstona, veliki preokret Washingtona

Aktuelni viceprvak Golden State pobijedio je u gostima ekipu Houstona rezultatom 113:106.

Tim koji sa klupe predvodi Steve Kerr upisao je osmu vezanu pobjedu i učvrstio se na čelnoj poziciji na Zapadu.

Najzaslužniji za trijumf nad Rocketsima bili su Steph Curry i Klay Thompson. Plej Warriorsa ubacio je 32 poena i tome dodao 10 asistencija i sedam skokova, dok je Thompson susret okončao sa 25 koševa i pet proigravanja. Odličan je bio i Draymond Green zabilježivši 19 poena i devet skokova. 

Domaćinu nije pomogao ni triple-double Jamesa Hardena - 24 poena (5/20 iz igre), 13 asistencija i 11 skokova.  

Washington je nakon preokreta savladao LA Lakerse u Staples Centru (119:108). Wizardsi su u nekoliko navrata imali 16 poena zaostatka, ali su posljednju dionicu riješili u svoju korist rezultatom 37:13 te zabilježili četvrti uzastopni trijumf.

John Wall je za goste ubacio 34 poena i podijelio 14 asistencija, dok se kod domaćina izdvojio D'Angelo Russell sa 28 poena, devet asistencija i šest skokova.

Ekipa Minnesota je u veoma uzbudljivoj utamici u Bankers Life Fieldhouseu savladala Indijanu 115:114, uz maestralnu partiju Karl-Anthonyja Townsa. On je meč završio sa 37 poena i 12 skokova za 40 minuta provedenih na terenu. Bolji od ostalih u redovima Indijane bio je Paul George sa 37 koševa i sedam uhvaćenih lopti.

Ostali rezultati:

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 108:118

Atlanta Hawks - Phoenix Suns 95:91

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 101:106

Detroit Pistons - Miami Heat 96:97

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 122:113

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi