Golden State pregazio Portland
Foto: EPA

Ubjedljiva pobjeda Warriorsa

Golden State pregazio Portland

D. Rakanović

Košarkaši Golden State Warriors ubjedljivo su savladali Portland sa 110:81  u drugoj utakmici play-off serije. 

Neigranje bh. centra Jusufa Nurkića je očigledno veliki problem za Portland, s obzirom da su večeras Warriorsi ubacili veliki broj poena preko svojih centara. Uz to kada se doda loš košgeterski učinak prve dvije zvijezde Blazersa Lillarda i McColluma, Portland noćas jednostavno nije imao šta da radi protiv ekipe sa najboljim skorom u NBA ligi.

Warriorsi su bolje ušli u utakmicu, već nakon nekoliko minuta igre su zahvaljujući dobrom šutu za tri poena imali dvocifrenu prednost. Nakon prvog perioda Golden State je vodio 33:17. U drugoj četvrtini Portland igra daleko bolje i uspijeva u jednom trenutku spustiti zaostatak na samo jedan poen (42:43), ali Warriorsi do poluvremena serijom 12:4 odlaze na veliki odmor sa devet poena prednost (55:46). U drugo poluvrijeme bolje ulazi Golden State i odlazi na 24 poena prednost (76:62), čime rješavaju pitanje pobjednika. U posljednjem periodu Portland je pokušavao smanjiti razliku, ali to košarkašima Blazersa nije polazilo za rukom. 

Warriorse je do pobjede predvodio Stephen Curry sa 19 poena, uz po šest skokova i asistencija. Klay Thomppson je dodao 16, a Javale McGee 15 poena. 

U ekipi Portlanda se istakao Maurice Harkless sa 15 poena i osam skokova. Damian Lillard je dodao 12, a CJ McCollum 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti