Golden State razbio Lakerse i ušao u historiju NBA lige

Curry i društvo oborili rekord

Golden State razbio Lakerse i ušao u historiju NBA lige

Golden State je ubjedljivom pobjedom nad Los Angeles Lakersima stigao do 16. pobjede u isto toliko utakmica, i tako srušio rekord NBA lige.

Warriorsi su slavili sa 111:77 i tako postali prvi tim u historiji koji je sezonu otvorio sa omjerom 16-0. Do sada su ekipe sa najboljim startom sezone u NBA ligi bile Washington (1948/49.) i Houston (1993/04.), koji su počinjali sa 15-0.

Golden State je već u prvoj četvrtini (30:11) jasno dao doznanja gostima šta ih očekuje u ovom susretu, a prednost je na poluvremenu iznosila +16.

Domaći su u trećoj četvrtini ponovo ubacili u brzinu više i završili taj period igre sa 34 poena prednosti. Do kraja utakmice, Warriorsi su u jednom trenutku uspjeli doći i do +41,  a na kraju je meč završen rezultatom 111:77.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Steph Curry sa 24 poena, kojim je dodao devet asistencija. Pratili su ga Green sa 18 i Barbosa sa 13 poena, dok je Thompson ubacio 11. U ekipi Lakersa su najefikasniji bili Williams, Randle i Nance sa po deset ubačenih poena.

NBA:

Golden State - LA Lakers 111:77

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.