Golden State tek u finišu slomio otpor New Orleansa

Poveli sa 2:0 u seriji

Golden State tek u finišu slomio otpor New Orleansa

Golden State je tek u finišu utakmice najzad uspio slomiti otpor vrlo nezgodne ekipe New Orleansa, koja se sjajno držala u drugoj utakmici serije.

Warriorsi su na kraju slavili sa 97:87, a pitanje pobjednika je riješeno tek nekoliko minuta prije kraja susreta.

New Orleans mnogo bolje ulazi u utakmicu i neočekivano dolazi u ranu visoku prednost. Gosti su u jednom momentu imali +13, a na kraju su prvu dionicu okončali rezultatom 27:18 u svoju korist. Warriorsi u drugoj uzvraćaju još bolje, i uspijevaju za deset minuta ubaciti 38 poena svom protivniku i prednost je na strani domaćina.

Egal se nastavlja i u drugom poluvremenu, a na kraju se ipak ispostavilo da je Golden State u ovom trenutku bolji tim. Sve do par minuta prije kraja, rezultat je bio potpuno otvoren (88:86), a onda je uslijedila serija od 9-0 i tu je bio kraj.

Klay Thompson i Anthony Davis su sa po 26 poena bili prva imena u svojim ekipama. Gordon je ubacio 23, a Curry 22 poena.

NBA:

Golden State - New Orleans 97:87

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.