Golden State u polufinalu Zapada
Foto: NBA

Mogu i bez Curryja

Golden State u polufinalu Zapada

Iako lišena usluga svog najboljeg igrača, ekipa Golden Statea zabilježila je ubjedljiv trijumf u duelu sa Houstonom.

Izabranici Stevea Kerra slavili su na domaćem terenu rezultatom 114:81, te su na taj način došli do četvrte pobjede u seriji i plasmana u narednu rundu takmičenja.

Warriorsi su maestralno odigrali uvodnu dionicu i dobili je sa 37:20, da bi u nastavku rutinskom igrom došli do više nego zaslužene pobjede.

U odsustvu Stepha Curryja prvo ime domaćina bio je Klay Thompson sa 27 poena. Treba spomenuti i učinak Draymonda Greena koji je meč okončao sa 15 poena, 9 skokova i 8 asistencija. James Harden bio je jedina svijetla tačka kod Rocketsa sa 35 koševa, 6 uhvaćenih lopti i 6 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi