Golden State ubjedljivo slavio i poveo u NBA finalu
Foto: EPA

Na krilima Kevina Duranta

Golden State ubjedljivo slavio i poveo u NBA finalu

U noći sa četvrtka na petak odigrana je prva utakmica finalne serije NBA lige u kojoj je domaći Golden State ubjedljivo savladao Cleveland Cavalierse rezultatom 113:91 i tako poveo sa 1:0.

Prva četvrtina protekla je u egalu, a dvije ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Cleveland je vodio sa 12:8 i to je, ispostavit će se na kraju, bilo njihovo najveće vodstvo na ovoj utakmici. Warriorsi su pred kraj prve dionice poveli sa 27:24 i od tog momenta nisu ispuštali prednost do završetka utakmice.

Golden State je nakon prve četvrtine imao +5 (35:30), da bi do poluvremena uspio povećati prednost i na odmor otići sa +8 (60:52).

Warriorsi furiozno otvaraju treću četvrtinu i serijom 13:0 dolaze do velikih +21 (73:52) i tako rješavaju pitanje pobjednika u ovom duelu. James i društvo nisu uspijevali da se vrate u utakmicu, pa su domaći bez većih problema priveli posao kraju te slavili sa 113:91.

Najefikasniji i najbolji pojedinac utakmice bio je Kevin Durant, koji je zabilježio 38 poena, 8 asistencija i 8 skokova. Curry je ostvario double-double sa 28 poena i 10 asistencija, dok je to sa druge strane pošlo za rukom i LeBronu Jamesu sa 28 poena i 15 skokova, uz 8 asistencija. Irving je ubacio 24, Love 15, a Green 9 poena.

Drugi meč finalne serije igra se 5. juna, a ponovo će domaćin biti Golden State.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije