Goran Dragić je igrač koji je najviše napredovao

Sezona iz snova za reprezentativca Slovenije

Goran Dragić je igrač koji je najviše napredovao

Reprezentativac Slovenije i playmaker Phoenix Sunsa Goran Dragić dobio je priznanje za igrača koji je najviše napredovao u NBA ligi u sezoni 2013/2014.

Slovenac je u konkurenciji za ovo prestižno priznanje pobijedio beka Indijane Lancea Stephensona i centra New Orleansa Anthonyja Davisa.

Dragić je u anketi 126 sportskih novinara iz SAD-a dobio 65 glasova odnosno 408 od 1134 moguća poena, Stephenson je dobio 158, a Davis 155 poena.

Gogi je ove sezone odigrao 76 utakmica za Sunse, od čega je 75 puta bio starter. Prosječno je bilježio 20,3 poena, 5,9 asistencija i 3,2 skoka po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.