Goran Dragić se povlači iz reprezentacije
Foto: EPA

Nakon Eurobasketa

Goran Dragić se povlači iz reprezentacije

M. Šljivak

Goran Dragić odlučio je da se povuče iz slovenačke reprezentacije.

Sjajni bek Miami Heata odlučio je da će mu predstojeći Eurobasket biti posljednji u reprezentativnom dresu, dok je posljednji meč pred domaćim navijačima odigrao sinoć u Stožicama protiv Hrvatske.

On je uputio emotivnu oproštajnu poruku navijačima i pozvao ih je da nacionalni tim bodre ne predstojećem Evropskom prvenstvu.

Dragić je tokom karijere igrao za sve omladinske selekcije, a 2004. godine je sa reprezentacijom do 20 godina osvojio evropsko zlato, ali sa seniorskim timom nije imao previše sreće i nije bilo previše uspjeha.

Slovenija će na predstojećem Eurobasketu igrati u grupi A koja se održava u glavnom gradu Finske, Helsinkiju.

Pored Slovenaca i Finaca u ovoj grupi su još Grčka, Francuska, Island i Poljska s kojom Slovenija 31. augusta otvara prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti