Gordićevih devet poena u porazu Cedevite

Unicaja slavila

Gordićevih devet poena u porazu Cedevite

Košarkaši Cedevite doživjeli su svoj peti poraz u Euroligi na gostovanju kod Unicaje u Malagi i to rezultatom 82:73.

Iako je tim iz Zagreba tokom cijelog susreta držao rezultatski priključak za favorizovanim domaćinom, na kraju je ipak presudilo iskustvo igranja ovakvih utakmica koje je definitivno na strani Unicaje.

Na poluvremenu je španski tim imao tri poena razlike da bi u nastavku u nekoliko navrata Cedevita preuzimala prednost. Za pobjedu gosti nisu imali snage, pa je Unicaja u finišu došla do pobjede.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Miro Bilan sa 21 poenom i osam skokova. Domaće je predvodio Toolson sa 19 ubačenih poena.

Nemanja Gordić pružio je solidnu partiju ubacivšidevet poena uz procenat 3/4 za dva, te 1/5 za tri poena. Gordić je tome dodao i šest skokova te četiri asistencije.

U drugoj od posljednje dvije utakmice večerašnjeg programa, Sassari je na svom terenu doživio poraz od Nizhnyja rezultatom 89:82. Goste je predvodio naturalizovani Crnogorac Rochestie sa 29 poena, dok je Sanders ubacio 17 za domaći tim.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga:

Unicaja - Cedevita 82:73
Sassari - Nizhny 82:89

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.