Gordon za pobjedu Houstona, Denver nemoćan protiv Charlottea

NBA liga

Gordon za pobjedu Houstona, Denver nemoćan protiv Charlottea

E. Ganibegović

Houston Rocketsi su u dosta neizvjesno utakmici protiv Philadelphije stigli do pobjede rezultatom 105:104.

Sixersi su u prvih 12 minuta igrali bolju košarku, pa su tako imali prednost od dva poena, 31:33, prije početka druge četvrtine.

Harden i društvo su u drugoj dionici bili bolji protivnik na parketu. Igrali su znatno bolje, pa su na odmor otišli sa dva poena prednosti, 56:54.

Nakon pauze, Sixersi početkom treće četvrtine stižu do poravnanja, a nedugo zatim prelaze u vodstvo, 69:63. Rocketsi se nisu predavali, pa nisu dali svome protivniku da napravi osjetljivu razlike. Rezultat nakon tri odigrane četvrtine je bio 80:79.

Početak četvrte dionice pripao je Sixersima, koji su napravili seriju od 8:0 i tako vodili sa 88:79. Međutim Harden i Gordon su svoju ekipu održavali u životu, i nisu dali da Philadephija napravi veliku razliku. Kako se kraj utakmice približavao tako je ona bila sve neizvjesnija, a ime pobjednika se nije znalo do posljednje sekunde.

U posljednim momentima meča rezultat je bio 102:104 u korist Philadelphije, a napad za pobjedu ili produžetke su imali košarkaši Houstona. Posljednji šut je pripao Ericu Gordonu, koji je pogodio tricu i tako svoju ekipu doveo do pobjede.

Gordon je utakmicu završio sa 29 poena, dok je Harden postigao 27 poena i dodao 13 asistencija. Na drugoj strani Redick je brojao do 22, dok je Embiid postigao 21 poen. 

Rezultati ostalih odigranih utakmica:

Charlotte Hornets - Denver Nuggets 110:93

Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves 122:101

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi