Gortat: Centri Bostona se ne mogu porediti s Howardom

Košarkaš Washingtona

Gortat: Centri Bostona se ne mogu porediti s Howardom

Washington Wizardsi upisali su prvu pobjedu u drugoj rundi play-offa.

Ekipa iz prestonice sinoć je na svom terenu savladala Boston Celticse (116:89) i smanjila rezultat na 2:1 u polufinalnoj seriji Istoka.

Centar Wizardsa Marcin Gortat izjavio je da je njegov tim odigrao kvalitetan meč, ali da je bilo određenih propusta u igri.

"Ne smijemo da im dozvolimo da poentiraju poslije prodora, moramo da zatvorimo reket, veća je vjerovatnoća da će promašiti za tri poena, to moramo da rizikujemo, a oni danas nisu šutirali tako dobro kao u prva dva meča", rekao je Gortat.

Poljak je dodao da ima mnogo lakši posao nego u prvoj rundi kada je vodio bitku sa centrom Atlante Dwightom Howardom.

"Mnogo mi je lakše nego u prvoj rundi – tada sam se borio sa Dwightom Howardom, a protiv njihovih centara osjećam se bolje, ne može da se poredi. Imam samopouzdanja i vjerujem da mogu da se borim sa svima, ne plašim se nikoga", izjavio je Gortat, koji je susret okončao sa 13 poena i 16 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi