Gošće odnijele sve

WNBA

Gošće odnijele sve

Teme:

U WNBA ligi su sinoć odigrane četiri utakmice, a oni koji pomno prate ovu ligu slažu se da je to bila vjerovatno najbolja noć ove sezone. Četiri sjajne utakmice, neizvjesne do samog kraja i sve četiri gostujuće pobjede.

Phoenix je tek nakon dva produžetka upisao pobjedu protiv Minnesote rezultatom 127:124. Diana Taurasi je ubacila 31 poen, od čega 11 u drugom produžetku. Candice Dupree je postigla 32, a DeWanna Bonner i Penny Taylor po 20 poena za Mercury, dok je kod Minnesote najbolja bila Seimone Augustus  rekordom sezone od 36 poena.

Igračice LA Sparksa su postavile rekord kluba od 15 trica na jednoj utakmici u pobjedi protiv Connecticuta rezultatom 89:80. DeLisha Milton-Jones je ubacila 20 poena kod Sparksa, a Ticha Penicheiro je dodala 17.

Briann January je postigla 19 poena, uključujući četiri slobodna bacanja u zadnje tri sekunde utakmice, u pobjedi Indiane protiv Washingtona (78:73), a košarkašice San Antonija su uspjele nadoknaditi minus od osam poena 3:10 do kraja i slaviti pobjedu protiv Chicaga (75:72). Sylvia Fowles je ubacila 23 poena kod pobjednica, a Jia Perkins 15 kod gubitnica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.