Gostujuće pobjede Oklahome i Denvera
Foto: EPA

Oklahoma i bez Westbrooka prejaka za Timberwolvese

Gostujuće pobjede Oklahome i Denvera

Oklahoma je u neizvjesnoj utakmici savladala Minnesota Timberwolvese rezultatom 100:98, dok su Denver Nuggetsi slavili protiv Dallasa sa 109:91.

Oklahoma je na gostovanju u Minnesoti u neizvjesnoj završnici uspjela zadržati prednost od dva poena i na kraju slaviti, iako su domaćini preko Wigginsa imali šut za pobjedu.

Početkom druge dionice nije se činilo da će ovo biti neizvjestan susret, jer su Thunderi imali čak 22 poena prednosti, međutim njihova prednost od tog trenutka počinje opadati, da bi već od druge polovine trećeg dijela gledali zanimljiv susret.

U redovima Oklahome najbolju partiju je pružio Victor Oladipo koji je postigao 20 poena, te dodao devet skokova i šest asistencija. Odličan je bio i mladi Domantas Sabonis sa 19 poena, devet skokova i tri asistencije.

Odličnu partiju je, po običaju, u Minnesoti pružio Towns, upisavši 26 poena, 12 skokova i asistenciju. Solidan je bio i Dieng sa 19 poena, dok je Wiggins uz loš šut postigao 18.

Nuggetsi su, tekođe, na gostovanju savladali Dallas 109:91. Denver je početkom druge četvrtine preuzeo prednost koju nije ispuštao do kraja utakmice.

Najefikasniji u Denveru je bio Harris sa 20 poena, dok su Beasley i Plumlee dodali po 16.

Nikola Jokić pružio skromnu partiju, te je za 19 minuta na parketu ubacio sedam poena uz osam skokova i četiri asistencije.

U ekipi Dallasa najbolji je bio iskisni Dirk Nowitzki sa 27 poena, osam skokova i jednom asistencijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi