Gotova karijera mladog Butlera?
Butler sa suzama u očima napušta parket

NCAA

Gotova karijera mladog Butlera?

Jedan od kandidata za igrača godine u NCAA ligi, Da'Sean Butler, mogao bi zbog teške povrede koljena koju je zadobio u polufinalu lige protiv Dukea završiti karijeru u 22. godini života.

Sjajni bek West Virginije, jedan od trojice najboljih igrača ovog Univerziteta u historiji, predviđen je za buduću NBA zvijezdu i mnogi su mu predviđali izbor među prvih deset igrača na NBA draftu ove godine.

Tokom sezone imao je prosjek 17,1 poen i 5,9 skokova po utakmici. U polufinalu NCAA lige West Virginia je poražena od Dukea, koji će u večerašnjem finalu igrati  protiv Butlera.

22-godišnji Butler je prema mnogima koji prate sveučilišnu košarku ocijenjen kao jedan od igrača pred kojima je velika karijera, ali najgore prognoze govore da bi zbog povrede mogao već sada svoju karijeru prekinuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.