Gotovo je: Teodosić potpisao za LA Clipperse

Konačno će zaigrati u NBA

Gotovo je: Teodosić potpisao za LA Clipperse

E. Čaušević

Srbijanski košarkaš Miloš Teodosić je na radost mnogih ljubitelja košarke konačno odlučio da se okuša u NBA ligi.

Teodosić je imao ponude mnogih klubova iz NBA lige, no na kraju je dojučerašnji član moskovskog CSKA odlučio da potpiše za LA Clipperse. Srbijanski košarkaš je sa ovim klubom potpisao dvogodišnji ugovor prema kojem će zaraditi oko 12 miliona dolara.

Nakon što je ozvaničena saradnja Teodosića i Clippersa ovaj košarkaš se preko svog Instagram profila zahvalio svima na podršci koju je imao tokom dosadašnje karijere.

"Prije svega, hvala svim navijačima na interesovanju, posebno mojoj Srbiji. Kao što sam i želio napravio sam korak u karijeri ka NBA ligi. Postigao sam dogovor sa LA Clippersima iako je bilo još zainteresovanih klubova. Izabrao sam Clipperse jer mislim da je to najbolje za mene. Sada mi predstoji EP sa Srbijom, a onda i dokazivanje u najjačoj ligi na svijetu. Radujem se tome, volim izazove", poručio je Teodosić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi