Gran Canarija izborila majstoricu protiv Baskonije

Četvrtfinale play-offa španske Endesa lige

Gran Canarija izborila majstoricu protiv Baskonije

D. Rakanović

Gran Canarija savladala je na svom parketu Baskoniju sa 94:79 i izborila majstoricu u četvrtfinalu play-offa španske Endesa lige.

Canarija je do pobjede došla zahvaljujući odličnom prvom poluvremenu u kojem su stigli do prednosti 17 poena prednosti (49:32).

Domaći košarkaši odlično su ušli u utakmicu i već nakon prvog perioda imali dvocifrenu prednost (27:17), u drugom periodu je ta prednost se opveća na 17 poena (49:32). 

U ostatku meča Baskonija nije uspjela da ugrozi vodstvo rivala, pa će se igrati majstorica. 

Gran Canariju je do pobjede predvodio Royce O'Neale sa 20 poena. Pratio ga je Baez sa 18, dok su McCalebb i Planinić postigli po 14 poena. 

U poraženoj ekipi istakao se Shane Larkin sa 17 poena. Dvocifreni su bili i Shengelia sa 12, te Diop i Beaubois sa po 10 poena. 

Baskonija će biti domaćin u majstorici koja je na rasporedu u nedjelju, 28. maja sa početkom od 17 sati. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi