Granger: Real me kontaktirao, ali želim igrati za Prigionija
Foto: EPA

Novi bek Baskonije o svojoj odluci

Granger: Real me kontaktirao, ali želim igrati za Prigionija

Real Madrid je želio u svoje redove dovesti Jaysona Grangera koji je trebao zamijeniti povrijeđenog Sergia Llulla, a iako je transfer urugvajskog reprezentativca iz Efesa u Real bio jako blizu, on se na kraju odlučio otići u Baskoniju.

Glavni razlog za takvu Grangerovu odluku jeste činjenica da on želi igrati pod trenerskom palicom legendarnog Pabla Prigionija, koji je trenutno glavni strateg Baskonije.

"Kada se Sergio Llull povrijedio, Real Madrid je kontaktirao moje zastupnike. Ali Baskonija je, također, bila zainteresovana i ja sam izabrao njih jer želim nastaviti napredovati pod Pablom Prigionijem", izjavio je Granger za BasquetPlus, te dodao:

"Prigioni je uvijek bio jedan od mojih omiljenih igrača. Uvijek sam mu se divio. On će puno pomoći našoj ekipi. Morate sve slušati i gledati kako bi mogli učiti od Prigionija i Marcelinha Huertasa."

Upravo će s Huertasom Granger činiti bekovski dvojac Baskonije u novoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi