Gravelinesu francuski derbi, pobjede Pinara i Norrkopinga

Gravelinesu francuski derbi, pobjede Pinara i Norrkopinga

M. Šljivak

Pinar Karsiyaka je u susretu grupe I savladala kao gost ekipu Ventspilsa 86:81.

Utakmica je bila vrlo neizvjesna tokom svih 40 minuta. Na poluvremenu je Pinar vodio sa tri poena prednosti 42:39, no domaći su u trećoj dionici okrenuli rezultat, te su oni sa poenom prednosti ušli u završnih deset minuta 61:60.

Ipak, u završnici susreta gosti se bolje snalaze, te dolaze do sasvim zaslužene pobjede u ovom susretu. Robert Dixon je briljirao sa 32 poena u ovom susretu, dok je kod Ventspilsa Berzins ubacio 19 poena.


Švedski Norkrkoping je savladao ekipu Tofaša 84:82. Dmaće je do pobjede u ovom neizvjesnom susretu predvodio Lindqvist sa 21 poenom, a za turski tim Elonu ubacio 19 poena.

Gravelines je u francuskom duelu savladao Paris 82:77. Do pobjede su domaći stigli sjajnom igrom u trećoj dionici koju su dobili 28:9, a najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ludovic Vaty sa 22 poena, dok je na drugoj strani Sean May ubacio 25 poena uz 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti