Grci ipak dobili borbene Gruzijce

U četvrtfinalu na Francusku

Grci ipak dobili borbene Gruzijce

E. Škorić

U utakmici bez imperativa, Grčka je sa 73:60 savladala borbenu Gruziju u 3. kolu grupe F drugog kruga Eurobasketa u Litvaniji.

Gruzijci se nisu predavali, borbenom igrom parirali su Grcima sve do ulaska u posljednju dionicu, u kojoj su zakazali. Gruzijci su imali 13:10 prednost nakon prvih 10 minuta, a u drugoj dionici popustile su odbrane, pa se gledala dosta efikasnija i atrakativnija utakmica. Grčka na poluvrijeme odlazi s minusom (32:35).

Grci zadnju četvrtinu otvaraju serijom 6:0 i imaju ugodnih deset poena prednosti. Do kraja utakmice Gruzijci se više nisu uspjeli vratiti. Najefikasniji kod Grka bio je Vasileiadis sa 15 koševa, dok je Bourousis dodao 13, a Fotsis 10. S druge strane, Šermandini je imao double-double učinak (10 koševa i 14 skokova).

Grčka će u četvrtfinalu igrati s Francuskom, a Gruzija se i ranije oprostila od Eurobasketa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije