Grci na EP možda još jači?

Iako nižu same pobjede

Grci na EP možda još jači?

Beco Cup u Njemačkoj kao svojevrsna priprema za EP u Litvaniji na kojem su nastupile četiri reprezentacije zasluženo je pripao košarkašima Grčke.

Oni su u zadnjoj utakmici pobijedili Belgiju (70:61) uz 12 poena Fotsisa i Koufasa. U onom drugom meču Njemačka je bila bolja od Turske (64:52).

Ovom pobjedom, Grčka, koja će nam praviti društvo u našoj grupi C na Eurobasketu u Litvaniji pokazala je već sada vrhunac u svojoj formi.

Uz sve ovo vrijedi istaknuti da je Vassilis Spanoulis oporavljen, dok je Sofoklis Schorthanitis izgleda riješio svoje privatne probleme, te su se i njih dvojica stavili na raspolaganje selektoru Iliasu Zourosu.

Pitanje je, da li će ih Zouros uvrstiti u momčad koja ovako upečatljivo igra. To se pogotovo odnosi na Sofoklisa, koji je svojevoljno napustio pripreme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.