Grci ruše NLB ligu

Ideja o osnivanju Mediteranske lige

Grci ruše NLB ligu

A. Beganović

Prema pisanju srbijanskih medija iz Grčke je došla ideja o formiranju novog regionalnog košatkaškog takmičenja.

Grci su pokrenuli inicijativu o formiranju Mediteranske lige u kojoj bi učešće uzeli klubovi iz Grčke, Srbije, Italije, Turske, Izraela, Bugarske i Kipra, a formiranje iste sasvim sigurno bi oslabilo pozicije NLB lige.

Srbijanski mediji pišu da bi Mediteranska liga mogla biti oformljena već naredne godine, a činili bi je Panathinaikos, Olympiacos, Aris, PAOK, Montepaschi, Armani Jeans, Lottomatica, Maccabi Tel Aviv, Hapoel, Fenerbahce, Efes Pilsen, te najbolji kiparski i bugarski klubovi, dok se iz Srbije spominju Partizan i Hemofarm.

Prema planu, klubovi koji učestvuju u Mediteranskoj ligi u svojim nacionalnim šampionatima igrali bi samo play-off.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije