Grčka bolja od Srbije

Grčka bolja od Srbije

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Grčke pobijedila je selekciju Srbije u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta na Eurobasketu, te su ovim trijumfom od 87:77 obezbijedili plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Londonu naredne godine.

Od samog početka utakmice postojala je samo jedna ekipa na parketu. Grci su dominirali nad reprezentativcima Srbije, pa su već nakon prvih deset minuta igre riješili pitanje pobjednika dobivši prvi period rezultatom 34:8.

Srbija nešto bolje igra drugi period koji dobija rezultatom 18:14, te se na poluvrijeme otišlo vodstvom Grčke od 22 poena razlike 48:26.

U nastavku meča nešto bolja igra Srbije. Treći period su izabranici Dušana Ivkovića dobili 22:16, te su u posljednjih deset minuta ušli sa zaostatkom od 16 poena, 64:48.

I zadnjih deset minuta pripada košarkašima Srbije rezultatom 29:23,  pa su se tako Srbi spasili od katastrofe, ali su izgubili sve šanse za plasman na Olimpijadu u Londonu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ioannis Bourousis sa 27 poen i 6 skokova, Nikolaos Zisis je ubacio 18, a Antonios Fotsti 16 koševa. Kod Srbije  Kešelj je ubacio 22 poena, Krstić je dodao 15, a Milan Mačvan 14 poena.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti