Grčka i Latvija s lakoćom do prvih pobjeda

Kvalifikacije za Olimpijske igre

Grčka i Latvija s lakoćom do prvih pobjeda

Danas su počeli kvalifikacioni košarkaški turniri za odlazak na Olimpijske igre u Riju.

Grčka je u okviru grupe 5 slavila sigurnu pobjedu nad Iranom rezultatom 78:53. Ova utakmica je u startu išla na stranu favorizovane grčke selekcije, koja je na poluvremenu imala prednost od 48:31 i već tada je praktično sve bilo riješeno.

Do kraja utakmice Grci se nisu opuštali već su znalački čuvali stečenu prednost, koju su uspjeli i povisiti te na kraju trijumfovati sa 78:53.

Još ubjedljivija je bila selekcija Latvije, koja je u grupi 2 naprosto pregazila Japan pobijedivši sa čak 40 poena razlike (88:48).

Latvijci su na odmor otišli s prednošću od 46:23 i do kraja nisu dozvoljavali objektivno mnogo slabijem protivniku da im se približi na bilo kakav 'normalan' zaostatak.

Grčka se u grupi nalazi u društvu Irana i Meksika, dok je Latvija u grupi sa Japanom i Češkom. Plasman na završni turnir će obezbijediti dvije prvoplasirane selekcije iz svih šest grupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi