Grčka u finalu, BiH s Litvanijom za treće mjesto

Grčka preko Litvanije do finala

Grčka u finalu, BiH s Litvanijom za treće mjesto

M. Šljivak

Juniori Grčke plasirali su se u finale Evropskog prvenstva. Oni su večeras na svom parketu savladali Litvaniju rezultatom 68:58, te su ostvarili plasman u finale, gdje ih čeka Turska.

Dosta zanimljiv meč odigrali su Grci i Litvanci, a na kraju je domaćin upisao veliku pobjedu.

Grčka je bolje ušla u meč, ali su se Litvanci vratili brzo, pa je veći dio utakmice protekao u izjednačenoj igri.

Na poluvrijeme se otišlo s dva poena prednosti za Grčku (29:27), da bi ista razlika bila i nakon 30 minuta igre (45:43).

Ipak, u posjednjoj četvrtini Grčka uspijeva da prelomi meč. Lagano su priveli meč kraju, te su slavili pobjedu i odlaze u veliko finale.

Grčku u finalu čeka duel s Turksom, dok će Litvanija igrati protiv Bosne i Hercegovine u borbi za treću poziciju.

Grke je do pobjede vodio fantastični Vasileios Charalampopoulos sa 22 poena i 14 skokova, double-double učinak je imao i Georgios Papagiannis sa 15 poena i 10 skokova, dok je kod Litvanije Beliauskas ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.