Greek Freak: Mogu biti MVP ove sezone
Foto: EPA

Giannis Antetokounmpo želi još napredovati u NBA ligi

Greek Freak: Mogu biti MVP ove sezone

Najbolji košarkaš Milwaukee Bucksa, i igrač od kojeg se očekuje da u skorijoj budućnosti postane jedan od najboljih u NBA ligi, Giannis Antetokounmpo, smatra da bi u narednoj sezoni mogao stići do MVP nagrade.

Da je Antetokounmpo na dobrom putu da se uskoro "okiti" i nagradom za najkorisnijeg igrača lige govori i činjenica da je prošle sezone postao prvi igrač u NBA historiji koji je sezonu završio među 20 najboljih u pet glavnih statističkih kategorija. Grčkom košarkašu je nakon fantastične sezone uručeno i priznanje za igrača koji je najviše napredovao.

"Mogao bih biti MVP ove godine", kratko je poručio popularni Greek Freak, te se osvrnuo i na svog klupskog kolegu Malcolma Brogdona koji je zbog svojih sjajnih igara u protekloj, svojoj prvoj, sezoni "zaradio" nagradu za najboljeg rookieja u NBA ligi.

"On je napravio odličan posao i uspio pomoći ekipi. Znam da će u budućnosti napraviti sjajne stvari. Mislim da on to zaslužuje. Bio je jedan od igrača koji su pomogli ekipi i jedan od najvažnijih igrača u playoffu", izjavio je Antetokounmpo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi